Ako dosiahnuť efekt lesklej, osvetlenej pokožky?

Ako dosiahnuť efekt lesklej, osvetlenej pokožky?

Dewy skin - orosená pokožka, to znamená efekt zosvetlenej, vlhkej pleti, je najnovším hitom trendov v líčení. Lesklá pokožka vyzerá veľmi sviežo a mlado, a preto čoraz viac dievčat hľadá spôsob, ako tento efekt dosiahnuť ?. Tajomstvo spočíva v kombinácii make-upu s náležitou starostlivosťou. Vďaka nej bez ohľadu na typ pleti dosiahnete požadovaný efekt.

Hladká a žiarivá pokožka je snom každej ženy. Prirodzená hydratácia ako rosa je v súčasnosti najsilnejším trendom. Pojem „orosená pokožka“ znamená doslova orosenú pokožku a o to ide - o zdravú, sviežu pleť, nie o matnú masku. Aby ste dosiahli tento výsledok, musíte kombinovať starostlivosť o pleť s make-upom. To vám umožní získať pleť nielen lesklú a zvlhčenú, ale aj v jednotnej farbe so skrytými nedokonalosťami. Ako na to a po akej kozmetike siahnuť?

Všetko sa začína starostlivosťou

Účinok rosnej pokožky nie je určený iba pre bezchybnú pleť, ale je oveľa jednoduchšie dosiahnuť výsledky na hladkej a nedokonalej pokožke. Prvým krokom by preto mala byť starostlivosť. Základom správnej starostlivosti o pokožku tváre sú tri činnosti: zvlhčenie, čistenie a peeling odumretej pokožky. Na vykonanie týchto ošetrení budete potrebovať: denný krém (najlepšie zvlhčujúci), rozjasňujúci toner a peeling. Systematické odstránenie pokožky a zvlhčenie pokožku vyhladí a urobí ju čistou a žiarivou.

Pravidelné odlupovanie pokožky

Peeling sa používa na odstránenie odumretej kože, nečistôt a zvyškov make-upu. Vďaka pravidelnému čisteniu bude pokožka hladšia, jasnejšia a menej mastná. Peeling je invazívny zákrok, preto lúpeme normálnu a suchú pokožku 1–2-krát týždenne. V prípade mastnej pokožky s čiernymi bodkami sa čistiaci prípravok môže používať častejšie, ale je lepšie použiť enzýmový produkt, ktorý zmeny nezhorší.

Optimálne čistenie pleti

Ak si chcete vychutnať žiarivú a zvlhčenú pokožku, nemali by ste sa vzdať používania toneru. Používajte ho po každom umytí tváre, umytí alebo nastriekaní správne vybraným prípravkom. Vďaka tomu minimalizujete riziko sucha, podráždenia a tvorby sérového tuku. Dôležité je, že tonikum by nemalo obsahovať alkohol, ale upokojujúce látky. Zloženie tonika môže zahŕňať ružovú vodu, aloe vera, harmanček a zvlhčovacie zložky, ako je glycerín alebo kyselina hyalurónová.

Vhodné zvlhčenie a výživa tváre

Posledným krokom v starostlivosti o pokožku je jej zvlhčenie krémom. Najlepšie je použiť ho ihneď po použití tonika na stále vlhkú pokožku, vďaka čomu posilníte jeho hydro-lipidovú ochranu. Na suchú pokožku používajte krém na báze oleja, na mastnú ľahký gél. Pamätajte, že večer po starostlivosti si dáme na tvár nočný krém. Má rôzne podiely zložiek, ktoré majú byť aktívne počas nočného odpočinku.

Čas na žiarivý základ

Keď máte podklad pre orosenú pleť za sebou, môžete pristúpiť k líčeniu, ktoré prinesie rozjasňujúci efekt. Najdôležitejšou kozmetikou v tejto fáze je základ - musí byť rozjasňujúci! ❤ Mal by byť zvolený tak, aby pripomínal prirodzenú pokožku. Saténový povrch, dokonalé zmiešanie s pokožkou a ľahká textúra sú základom. Podklad musí zároveň dobre zakryť všetky nedostatky a vyhladiť tvár.

Maximálne osvetlenie

Jedným zo spôsobov, ako dosiahnuť efekt lesklej pokožky, je skombinovať podkladový krém s tekutým alebo tyčovým zvýrazňovačom. Krémová textúra prípravku sa lepšie zmieša s inou kozmetikou, čo vedie k prirodzenejšej úprave. Pri nanášaní rozjasňovača si ho rozotrite nielen na lícne kosti, ale aj na obočie, nos, amorkový luk a bradu. Prípadne naneste trochu kozmetiky na očné viečka, čo by malo byť pri rosnom líčení pleti veľmi jemne zdôraznené. V tomto trende je všetka pozornosť zameraná na žiarivú pleť.

Upevňovací mejkap

Líčenie s efektom osvetlenej vlhkej pokožky je možné dodatočne zafixovať hmlou. Vďaka tomu bude vaša pokožka žiarivá po celý deň a nastaví sa make-up bez mastnej pleti. Stojí za to si zvoliť špeciálnu hmlu s osvetľujúcimi vlastnosťami a zosilňujúcou účinok vlhkej pokožky.

Robenie oroseného pleťového mejkapu si nevyžaduje veľa kozmetiky ani špeciálne zručnosti. Na čo by ste mali venovať pozornosť je v prvom rade správna starostlivosť. Správne vyčistená a zvlhčená pokožka tváre je polovica úspechu pri dosahovaní najlepšieho účinku.